A

Sähköiset palvelut

Ajanvaraus hoitajan vastaanotolle

Sähköinen ajanvaraus on käytössä Punkalaitumella ja Sastamalassa kirjoilla oleville asukkaille. Terveysasemille voi varata sähköisesti puhelinaikoja sekä kiireettömiä vastaanottoaikoja sairaanhoitajalle ja diabeteshoitajalle. Tekstiviestimuistutus tulee myös puhelinajoista, ethän saavu paikan päälle. Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voi peruuttaa viimeistään 2 vuorokautta ennen sähköisten terveyspalvelujen kautta. Ajanvarauspalvelussa tarjottavien vastaanottoaikojen saatavuuteen vaikuttaa aina toimipisteiden ja niissä työskentelevien henkilöiden työtilanne. Kaikki vastaanottoajat eivät ole automaattisesti tarjolla ajanvarauspalvelussa. Jos vastaanottoaikoja ei ole saatavilla, ota yhteyttä siihen toimipisteeseen, josta haluat varata ajan. HUOM! KAIKKI ROKOTUKSET NEUVOLASTA.

Ajanvaraus fysioterapeutin vastaanotolle
Sähköinen ajanvaraus on käytössä Punkalaitumella ja Sastamalassa kirjoilla oleville asukkaille. Vammalan toimintayksikön fysioterapeutin vastaanotolle voi varata sähköisesti vastaanottoajan.
Fysioterapeutin vastaanotolle tarvitaan aina lähete lääkäriltä, terveydenhuoltohenkilöstöltä tai yhteistyösairaalasta, lukuunottamatta fysioterapeutin suoravastaanottoa. Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voi peruuttaa viimeistään 2 vuorokautta ennen sähköisten terveyspalvelujen kautta. Jos vastaanottoaikoja ei ole saatavilla, ota yhteyttä puhelimitse fysioterapian ajanvaraukseen.

Suoravastaanottoajalle saavutaan aina ilman lääkärin lähetettä joko hoitajan tai fysioterapeutin ajanvarauksen kautta. Voit käyttää myös omaolo-palvelua ajanvaraukseen alaselän, polven tai olkapää vaivaan liittyen.

Ajanvaraus neuvolaan

Sähköinen ajanvaraus on käytössä Punkalaitumella ja Sastamalassa kirjoilla oleville asukkaille. Neuvoloihin voi varata sähköisesti puhelinaikoja sekä kiireettömiä vastaanottoaikoja terveydenhoitajalle. Tekstiviestimuistutus tulee myös puhelinajoista, ethän saavu paikan päälle. Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voi peruuttaa viimeistään 2 vuorokautta ennen sähköisten terveyspalvelujen kautta. Jos vastaanottoaikoja ei ole saatavilla, ota yhteyttä siihen toimipisteeseen, josta haluat varata ajan. 

Ajanvaraus Mielenterveys- ja päihdepalveluihin 

Sähköinen ajanvaraus on käytössä Punkalaitumella ja Sastamalassa kirjoilla oleville asukkaille. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin voi varata ajan sähköisesti hoidon tarpeen arviointiin. Avoimelle vastaanotolle voit varata ajan, kun on kyse akuutista mielenterveyden ongelmasta tai päihteidenkäytöstä johtuvista ongelmatilanteista, huolesta itsen tai omaisen voinnissa.

Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voi peruuttaa viimeistään 2 vuorokautta ennen sähköisten terveyspalvelujen kautta. Ajanvarauspalvelussa tarjottavien vastaanottoaikojen saatavuuteen vaikuttaa aina toimipisteiden ja niissä työskentelevien henkilöiden työtilanne. Kaikki vastaanottoajat eivät ole automaattisesti tarjolla ajanvarauspalvelussa. Jos vastaanottoaikoja ei ole saatavilla, ota yhteyttä siihen toimipisteeseen, josta haluat varata ajan.

Mikäli sinulla on elämäntilannekriisi tai parisuhdeasiat / muut ihmissuhdeongelmat mietityttävät ja halut siihen tukea, on ensisijainen yhteydenottopaikka Tukitalo Kriisikeskus, yhteystiedot: https://www.mielenterveysseurat.fi/sastamala/kriisikeskus/

 

Kanta-palvelu

Omakannassa näet omat terveystiedot ja reseptit, voit pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon.

 

Ajanvaraus laboratorioon

Tästä voit varata ajan Fimlab-laboratorioiden palveluihin.

Ajanvaraus suun terveydenhuoltoon

Tästä voit siirtää tai perua varatun ajan suun terveydenhuollon palveluihin.

 

Puolesta asiointi

 

Viestipalvelu

Viestipalvelun käyttö edellyttää, että sinulle on merkitty oma hoitaja potilastietojärjestelmän perustietoihin. Kysy asiasta lisää henkilökunnalta.

Viestipalvelu on tarkoitettu henkilökohtaisten terveysasioiden hoitamiseen. Palvelun kautta voit kysyä omaan terveydentilaasi liittyviä asioita terveydenhuollon ammattilaisilta, vastaanottaa heiltä viestejä tai laboratoriovastauksia hoito-ohjeineen tai saada lääkitystä koskevia tietoja. Viestipalvelu toimii suojatusti, ulkopuoliset eivät voi lukea, kopioida tai muuttaa viestejä.

Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon kuluessa yhteydenotosta. Viestit tallentuvat potilaskertomusjärjestelmään.

Tekstiviestipalvelu

Tekstiviestipalvelun kautta voit saada ajanvarausmuistutuksen, tiedon viestipalveluun saapuneesta viestistä, laboratoriovastauksen tai muuta terveydentilaa tai asiointia koskevaa tietoa.

Tekstiviestit lähetetään numerosta 1234. Numeroon lähetettyjä viestejä ei käsitellä eikä niihin vastata. Tekstiviestit tallentuvat potilaskertomusjärjestelmään.